Bedrijfsruimte Bedrijfsruimte huren Haagweg 4
De renovatie van de Haagweg is vrijwel rond.
Alle bedrijfsunits en ateliers op de Haagweg zijn verhuurd.

In totaal is er zo'n 2.000 m2 verhuurbare commerciële bedrijfsruimte gecreëerd.

Klik op een van de linken aan de linkerkant om hier meer informatie over te verkrijgen.

 

Atelierruimtes Haagweg 4
Er zijn 55 atelierruimten op de Haagweg 4. De ateliers zijn ruim, hoog en licht.zijn groot, gelet op hun oorspronkelijk gebruik voor onderwijs, uitermate geschikt als ateliers; hoog, ruim en licht. Ook de samensmelting van zoveel disciplines van verschillende kunstenaars, de zogenaamde 'broedplaatsfunctie' werkt inspirerend voor alle gebruikers van het pand en werkt positief in het gehele culturele klimaat van de gemeente Leiden en omstreken.  Lees verder...

 

Horeca Haagweg 4

Sinds september 2014 is Galerie-cafe De Leidse Lente neergestreken in Haagweg 4. Meer over de Leidse lente is te vinden op de website galeriecafeleidselente.nl

 

Het pand
De bedrijfs- en atelierruimten zijn gevestigd in de voormalige ambachtschool aan de Haagweg 4. Dit monumentale pand uit 1892 is eigendom van de gemeente en wordt geexploteerd door de Stichting Werk en Onderneming, die in Leiden meerdere bedrijfspanden onder haar hoede heeft.

 
Het laatste nieuws
Nieuws van de Haagweg

Op dit moment is er geen nieuws over de Haagweg 4

 

Contact
Wanneer u contact met ons wilt opnemen kan dit op verschillende manieren.
Wanneer u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een atelier kunt u hier terecht.

Voor een bedrijfsruimte neemt u direct contact op via deze link.

 
haagweg 4
Bedrijfsruimten te huur
In Leiden op de Haagweg 4 zijn er ruimtes te huur voor bedrijven met een kreatieve, kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond. De Haagweg in Leiden biedt een kreatieve inspirerende omgeving waarbij bedrijven en kunstenaars naast elkaar zijn gevestigd in een pand.

Bezoek de website van
De Stichting Werk en Onderneming
voor meer bedrijfsruimten in Leiden

Maayke Schuitema

schilderen, papier

Kunstenares Maayke Schuitema (1974) woont in Wassenaar en werkt in ateliers in Wassenaar en Leiden.

Maayke Schuitema is geboren in Den Haag in 1974, het Chinese Jaar van de Tijger, het jaar van de sterke vrouwen en het jaar waarin het nummer Waterloo van Abba wint tijdens het Eurovisiesongfestival.

Maayke Schuitema stamt uit een familie, waarin creativiteit en vrije beroepen een grote rol spelen, het individu handelend vanuit een sterke onafhankelijkheidszin en eigenzinnigheid. Zij wordt geboren in een artistiek milieu, haar grootvader Paul Schuitema, was een internationaal geroemd graficus. Haar vader, eveneens opgeleid als grafisch ontwerper, maar niet praktiserend, had een grote invloed op de ontwikkeling van haar kunstenaarschap. De schilder Bonies is een oom van Maayke Schuitema en zijn zoon en dus haar neef Jiri Nieuwenhuis is eveneens schilder en in haar jeugd een belangrijk rolmodel voor Maayke.
Toen zij acht jaar oud was zat Maayke op olieverfles, waar zij realistische stillevens schilderde omringd door bewonderende volwassenen. Die natuurlijke ontwikkeling van vaardigheid en kunde wordt de basis van haar kunst. Het is het teken van een twijfelloos talent.

Maayke Schuitema, elf jaar oud, volgde van 1985 tot 1989 klassieke dans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het lag niet aan het Spartaanse karakter van de opleiding, maar Maayke realiseerde zichzelf niet in een carrière als professioneel danseres te zien. Desondanks vormen de jaren een belangrijke ervaring, want het verband tussen lichaamshoudingen, inlevingsvermogen en gemoedstoestanden zijn belangrijke inhoudelijke en beeldende factoren in haar latere werk. En haar uithoudingsvermogen wordt aangescherpt. Het opgeven van het toekomstbeeld als danseres is een belangrijk vormend moment geweest. De specifieke rol behield haar aantrekkingskracht in het isolement van de soliste en het excelleren.

Na het conservatorium vervolgde zij haar middelbare school op het Rijnlands Lyceum in Wassenaar, waarvan zij diplomeerde in 1992.
Tot 1994 volgde Maayke Schuitema Schilderkunst/Grafiek/Autonoom aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar jeugdige ongedurigheid maakt zij de opleiding echter niet af. De weerstand en de inhoud die Maayke Schuitema zocht waren niet te vinden op de Academie. En haar grote mate van zelfstandigheid stond mogelijk de rol meester-leerling niet toe.

Lees meer op:http://www.maayke.nl/

Website:http://www.maayke.nl/

Contact: Maaike Schuitema


Adres: Haagweg 4G10

plattegrond
Klik op het plaatje om de plattegrond van de 2e etage te openen.

 

divider

Random Artist

straatheater

Jaap Slagman jongleert met deze emoties. Hij schakelt virtuoos van de ene naar de andere en zorgt ervoor dat deze act geen platte banale bekkentrekkerij wordt, maar een alles doordringend beeld van de menselijke non-verbale communicatie. De subtiele mimiek ontroert, vermaakt en treitert het publiek. Een act die door zijn eenvoud iedereen maar dan ook iedereen aanspreekt.

 

divider