Bedrijfsruimte Bedrijfsruimte huren Haagweg 4
De renovatie van de Haagweg is vrijwel rond.
Alle bedrijfsunits en ateliers op de Haagweg zijn verhuurd.

In totaal is er zo'n 2.000 m2 verhuurbare commerciële bedrijfsruimte gecreëerd.

Klik op een van de linken aan de linkerkant om hier meer informatie over te verkrijgen.

 

Atelierruimtes Haagweg 4
Er zijn 55 atelierruimten op de Haagweg 4. De ateliers zijn ruim, hoog en licht.zijn groot, gelet op hun oorspronkelijk gebruik voor onderwijs, uitermate geschikt als ateliers; hoog, ruim en licht. Ook de samensmelting van zoveel disciplines van verschillende kunstenaars, de zogenaamde 'broedplaatsfunctie' werkt inspirerend voor alle gebruikers van het pand en werkt positief in het gehele culturele klimaat van de gemeente Leiden en omstreken.  Lees verder...

 

Horeca Haagweg 4

Sinds september 2014 is Galerie-cafe De Leidse Lente neergestreken in Haagweg 4. Meer over de Leidse lente is te vinden op de website galeriecafeleidselente.nl

 

Het pand
De bedrijfs- en atelierruimten zijn gevestigd in de voormalige ambachtschool aan de Haagweg 4. Dit monumentale pand uit 1892 is eigendom van de gemeente en wordt geexploteerd door de Stichting Werk en Onderneming, die in Leiden meerdere bedrijfspanden onder haar hoede heeft.

 
Het laatste nieuws
Nieuws van de Haagweg

Op dit moment is er geen nieuws over de Haagweg 4

 

Contact
Wanneer u contact met ons wilt opnemen kan dit op verschillende manieren.
Wanneer u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een atelier kunt u hier terecht.

Voor een bedrijfsruimte neemt u direct contact op via deze link.

 
haagweg 4
Bedrijfsruimten te huur
In Leiden op de Haagweg 4 zijn er ruimtes te huur voor bedrijven met een kreatieve, kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond. De Haagweg in Leiden biedt een kreatieve inspirerende omgeving waarbij bedrijven en kunstenaars naast elkaar zijn gevestigd in een pand.

Bezoek de website van
De Stichting Werk en Onderneming
voor meer bedrijfsruimten in Leiden

Peter Zuur

Etsen, schilderen ruimtelijk werk workshops

Het werk van Peter Zuur roept de sfeer op van een roadmovie. De desolate onderwerpen verhalen over reizen, wegen en landschappen. De wereld, gezien vanuit een rijdende auto, roept vluchtige filmische beelden op. Ze hebben een vreemd standpunt, net alsof de beschouwer niet werkelijk aanwezig was maar stiekem, als een voyeur, om een hoekje heeft gekeken. Niets is minder waar. De foto’s die aanleiding zijn voor de bewerkte grafiek, zijn gemaakt met een soort camera obscura, een doosje met een gaatje waarin een filmpje met 8 opnamen. Peter Zuur vindt het vrij genant om zo openlijk te fotograferen en dus plaatst hij de camera onopvallend in een tas, zet het op de grond of juist op een hoog standpunt. Zo komt de fotograaf ‘los’ te staan van de camera. Zijn werk ontstaat uit een gefaseerd grafisch procédé. Als basis dienen pinhole foto's, de negatieven worden bewerkt en deze dienen weer als vertrekpunt voor een ets of gomdruk. De drukken worden weer bewerkt met verf, inkt en houtskool. Door de gefaseerde werkwijze komt het beeld steeds losser te staan van het origineel. Die gelaagde vervreemding draagt bij aan het uiteindelijke, verstilde resultaat. Het drukken van een oplage is niet het einddoel. Doordat de afdruk aanleiding is voor een verdere bewerking ontstaat er een unica.

Website: www.peterzuur.nl

Contact:

Adres: Haagweg 4a6

plattegrond
Klik op het plaatje om de plattegrond van de begane grond te openen.

divider

Random Artist

collage

Ik ben geboren op 7 augustus 1968 in Gotha, Duitsland.

Mijn moeder inspireerde me als kind tot kunstzinnig werk en daarbij ontdekte ik al vroeg mijn grote liefde voor kleuren.
 
Vanaf mijn 17e jaar volgde ik drie jaar lang lessen op een avondschool van de Kunstacademie in Dresden.
Vooral het tekenen was heel wezenlijk voor me.


 

divider